I flok løfter vi bedst på Møn

yay-1430610.jpg

MOENA bygger oven på fundamentet fra Mønshallerne.

Mønshallerne blev etableret den 1. januar 2000, som ”Den selvejende institution MØNSHALLERNE” en sammenlægning af de selvejende institutioner – Mønshallen, som blev indviet den 15. maj 1971, og Møns Svømmehal, som blev indviet den 9. august 1980.

Både Mønshallen og Svømmehallen blev en realitet på initiativ af og ved en meget stor indsats og forarbejde af frivillige ildsjæle, ligesom en del af etableringssummen i begge haller var frivillige indskud fra Møns borgere. Flexhallen og sammenbygningen blev indviet den 5. maj 2001.

Institutionen har til formål at drive svømme- og idrætshaller i Stege, beregnet til:

Sportsudøvelse – teaterforestillinger – koncerter – mødevirksomhed – udstillinger m.m.

Minder fra Mønshallerne

drilling-a-hole-1239006-1920x1280.jpg

(Her håber vi snart at kunne præsentere en film med minder fra tilblivelsen af Mønshallerne, fortalt af de mennesker, der fik det til at ske).

Vi glæder os over, at visionære og engagerede mennesker har lagt et solidt fundamentet for, at vi i dag kan arbejde for at give folk mulighederne for at skabe sig et godt liv sammen med andre i MOENA.

Nogle har været med i starten af Mønshallernes historie, andre er kommet til senere, enkelte har været med hele vejen. Vi er taknemmelige for deres hukommelse, og for at de vil dele deres minder med os!

Hør deres historier her...

Film 1.

Hør Freddy Johnsen fortælle om "Historien bag opvisnings hallen i Mønshallerne" Mønshallens 1. bestyrelse var: Jørgen Jensen, Henning Jensen, G. Trøster, Aage Bojsen Møller, Else Hemmingsen, Keld Jensen. 

Film 2.

Freddy Johnsen fortæller "Historien om aktiviteter i Mønshallen

Film 3.

Freddy Johnsen fortæller "historien bag Mønshallernes svømmehal" Svømmehallens 1. bestyrelse bestod af følgende: Freddy Johnsen, Flemming Nielsen, Eigil Sejling, Henning Jensen, Erik Johansen. Flemming Nielsen afløste Freddy Johnsen på formandsposten, da Freddy Johnsen blev idrætkonsulent med arbejdsplads i Brøndby i 1976. Svømmehallen blev indviet i 1981, 

Film 4.

Freddy Johnsen fortæller "Historien og glassalen i Mønshallen" I beretningen fortæller Freddy om "Henrik Pølsemand", der er Henrik Hjortkær Larsen nuværende ejer af Samlermuseet Thorsvang i Lendemarke. 

Film 5.

Freddy Johnsen fortæller Historien bag Mønshallernes foyer.

Film 6.

Freddy Johnsen fortæller om Flexhallens historie.